Nieuwsbericht

Wijziging planning Inkoop 2025

Geplaatst op 15 juli 2024

De inschrijftermijnen van de inkoopprocedures van Wmo, specialistische jeugdhulp (segment B) en de hoog specialistische jeugdhulp (segment C) zijn opgeschoven.

Wat verandert er?

  • Voor Wmo is de inschrijftermijn verlengd naar 3 september 2024. De definitieve gunning schuift daarmee op naar 31 oktober 2024.
  • De inschrijfdatum voor de specialistische jeugdhulp wordt 6 september 2024. De definitieve gunning verschuift naar 18 oktober 2024.
  • Bij de inkoop van hoog specialistische jeugdhulp vinden op dit moment de dialooggesprekken plaats. In de huidige planning stond de publicatie van de gunningsleidraad gepland op 1 augustus 2024, de inschrijfdatum op 20 september 2024 en de definitieve gunning op 18 oktober 2024. De publicatie van de gunningsleidraad vindt nu plaats op 25 september 2024. De inschrijfdatum is verschoven naar 9 oktober 2024 en de gunning is op 4 november 2024.

Verschillende redenen

Bij Wmo en de specialistische jeugdhulp is de reden dat een aantal aanbieders een klacht heeft ingediend. De regio wil zorgvuldig onderzoek doen naar deze klachten. Dit betekent dat er meer tijd nodig is. Omdat het niet wenselijk is de nieuwe inschrijfdata in de zomerperiode te laten vallen, zijn de nieuwe deadlines gepland na de zomerstop. Hiermee geeft de regio tevens gehoor aan het advies in de Norm van Opdrachtgeverschap. Bij de hoog specialistische jeugdhulp geldt als reden dat er meer tijd nodig is voor de dialooggesprekken. De afgelopen gespreksrondes hebben duidelijk gemaakt dat er meer gesprekken nodig zijn om de onderwerpen te behandelen.

Jeugdhulp met verblijf

In het inkooptraject Jeugdhulp met verblijf (segment V) blijven de deadlines ongewijzigd.

Bericht geplaatst in: Jeugdhulp B, C, V en Wmo